top of page
  • Foto del escritorSeguritec

El Girona FC contrata els serveis de SEGURITEC



Girona Futbol Club

SEGURITEC ha estat l'empresa de seguretat que el Girona FC ha contractat per fer les instal·lacions del sistema de seguretat dels nous camps d'entrenament.


Amb una mateixa central podem controlar diverses particions, gimnàs, vestuaris, fisioteràpia i despatxos administració i restringir l´entrada a persones alienes. Una solució que encaixa perfectament amb la manera de treballar de l'equip.

El 23 de juliol del 1930 es va fundar el Girona FC, que venia a cobrir el buit que havia deixat la Unió Esportiva Girona, entitat que havia nascut a inicis dels anys 20 i que va desaparèixer per problemes econòmics, amb un deute d'unes 200.000 pessetes (una autèntica fortuna per a aquells temps).

Al cafè Norat de la Rambla es va coure la creació del Girona FC, que va veure la llum gràcies a entusiastes com Albert de Quintana i de Lleó, Andreu Benito, Manuel Chopitea, Lluís Ribas, Josep Maria Pla Dalmau, Francesc Figueras, Joaquín Medrano, Antoni Güell, Rafael Portas, Amadeu Oliva, el doctor Roca Pinet i els senyors Coll i Poch. En poques setmanes es va aconseguir que a Girona hi hagués una autèntica febre pel futbol.

L'1 d'agost, l'Ajuntament autoritzava el club a fer-ne ús en els distintius de l'escut de la ciutat. La directiva amb la federació catalana la inclusió del nou equip dins de la projectada ampliació de la 2a categoria preferent, però les gestions no van tenir èxit i l'equip va haver de començar a jugar a la 2a categoria ordinària. El primer partit oficial de l'equip va ser al camp de la Colònia Artigas (1-1, amb gol de Clara).

La històrica primera alineació la van formar: Florenza, Teixidor, Farró, Flavià, Comas, Corradi, Ferrer, Escuder, Clara, Tarradellas i Torrelles. L'equip, que va aconseguir l'ascens el primer any de vida, estava entrenat per Josep Viñas, que era el president del col·legi d'àrbitres amateurs de Girona.

Al febrer, l'Ajuntament va decidir atorgar una subvenció anual al club de 2.000 pessetes amb la condició que el Girona renunciés a una altra subvenció per a Fires, que cedís la instal·lació de Vista Alegre per a qualsevol celebració d'interès municipal i la concessió d'entrada gratuïta a 100 alumnes de les escoles nacionals de la ciutat.

bottom of page